Magyar Falu Program

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Pályázatok
Hírek archivuma
veletlen_10.jpg

Hőtérkép

Jelenleg 48 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Pályázatok

NAGYVELEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MESEHÁZ ÓVODA EGYSÉGES ÓVODA BÖLCSŐDE ETALON SPORT TAGÓVODA BÖLCSŐDE FEJLESZTÉSE NAGYVELEGEN

Nagyveleg Község Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című felhívása keretében sikeresen pályázott a Meseház Óvoda Egységes Óvoda Bölcsőde Etalon Sport Tagóvoda Bölcsőde fejlesztésére, melyhez 49,98 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

A fejlesztési igény elsősorban a mini bölcsődei és az óvodai csoportok funkcionális szétválasztása, a szükséges infrastruktúra biztosítása és az épületek energetikai korszerűsítése, homlokzatok esztétikai megjelenésének helyreállítása, az oktatási, nevelési feltételek magas minőségű biztosítása. Az óvodai férőhelyek száma 25. Az intézmény egyetlen csoportszobája jelenleg 5 bölcsődésnek és 16 óvodásnak ad helyet, fizikai elkülönítésük nem megoldott. Tekintve, hogy jelenleg is 5 gyermek részesülhet bölcsődei ellátásban, továbbá a következő évre is 5 gyermek esetében ezt igényelték a szülők, így mindenképpen szükséges a mini bölcsőde funkcionális elkülönítése. Pozitívum, hogy ezzel az óvodai férőhelyek száma is növekedni fog, mivel a mini bölcsődések funkcionálisan elkülönítésre kerülnek, így ezek a férőhelyek felszabadulnak az óvodások számára. A projekt szakmai-műszaki tartalma: megvalósul a jelenlegi óvoda-bölcsőde épületének homlokzati felújítása, energetikai épületgépészeti korszerűsítése, részleges belső átalakítása, férőhelybővítés, az ingatlanon található régi épület felújítása és az udvar, játszóudvar részleges felújítása. Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek nem kerülnek megvalósításra a beruházás keretében. Önállóan nem támogatható, kötelezően megvalósítandó tevékenységek között az akadálymentesítés megtörténik. Az épület energiahatékonyságot javító felújításához az épület teljes homlokzatának a hőszigetelése, az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje és a padlásfödém hőszigetelésének kiegészítése tartozik. A projekt keretében továbbá a fenti műveletek mellett megvalósulna az épületek akadálymentesítése, ami magában foglalja akadálymentes mellékhelyiség kialakítását a földszinten, mind a mini bölcsődében, mind az óvodában, továbbá akadálymentes rámpa kialakítását a bölcsőde tornácának hátsó oldalán, új nyíláskibontással, 5%-os meredekséggel és akadálymentes korlátokkal. A beruházás keretében terv szerint megtörténik az épület részét képező főzőkonyha részleges felújítása is. A felújítás keretében a többihez hasonlóan homlokzati hőszigetelésre és nyílászáró-cserére kerül sor. Ezek mellett megvalósul a HMV rendszer, valamint a mesterséges szellőző rendszer korszerűsítése.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében a TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című pályázati felhívás keretében valósul meg 49,98 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Kedvezményezett: Nagyveleg Község Önkormányzat
Projekt címe: A Meseház Óvoda Egységes Óvoda Bölcsőde Etalon Sport Tagóvoda Bölcsőde fejlesztése Nagyvelegen
Projekt száma: TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00002
Támogatás összege: 49 984 430 Ft
Megvalósítás tervezett ideje: 2017.08.01 – 2018.08.20.

További információ kérhető:
Szloboda Istvánné polgármester
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.        
tel.:22/409 601